SAK:n hallitus/ Kuva: SAK Internet

SAK on valmis jatkamaan tunnusteluja keskitetyistä työmarkkinaneuvotteluista. Kirkkonummella maanantaina kokoontunut hallitus antoi neuvottelijoille myös valtuudet mahdollisten neuvottelujen aloittamisesta.

SAK:n hallitus painottaa, että järjestö on valmis jatkamaan keskusteluja keskitetyn työmarkkinaratkaisun synnyttämiseksi, koska Suomesta häviää päivittäin työpaikkoja ja suhdannetilanne on nyt poikkeuksellisen heikko.

Järjestön hallitus korostaa kuitenkin, että reunaehdot neuvotteluissa Elinkeinoelämän Keskusliiton kanssa ovat tiukat ja että SAK ei hyväksy puhdasta nollalinjaa. Sen sijaan se edellyttää tasa-arvoa edistäviä euromääräisiä palkankorotuksia.

Palkansaajien ostovoiman rahoittaminen puhtaasti veroratkaisuilla tai alentamalla työeläkemaksuja ei käy SAK:lle, huomauttaa SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly.

Erityisen tärkeäksi asiaksi SAK:n hallitus listaa työttömyyttä hillitsevät toimet. Lisäksi keskeisiä asioita ovat mahdolliseen sopimukseen kirjattavat laatuasiat.

– Esimerkiksi osa-aikatyöntekijöiden tilanteeseen tarvitaan muutosta. Myös työttömyysturvan osalta on tilanteita, joissa työn vastaanottamista pitää helpottaa, Lyly huomauttaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.