STTK:n hallitus hyväksyi tänään palkansaajien koulutusoikeutta koskeneen neuvottelutuloksen osaamisen kehittämisen toimintamalliksi. STTK on tyytyväinen siihen, että keskeinen raamisopimuksesta avoimeksi jäänyt asia on saatu sovittua.
– Koulutusta lisäämällä Suomi ja suomalaiset menestyvät. Koulutus luo palkansaajalle turvaa työelämän rakennemuutoksessa ja vahvistaa suomalaisten yritysten kilpailukykyä globaaleilla markkinoilla.

Yhteisymmärrys koulutuskiistassa raottaa ovea myös laajalle työmarkkinaratkaisulle. STTK:n hallitus on valmis jatkamaan keskusteluja keskitetyn työmarkkinaratkaisun aikaansaamiseksi, sillä suhdannetilanne on heikko ja Suomesta häviää työpaikkoja.

– Ratkaisulle on tiukat reunaehdot. Mahdollisessa työmarkkinaratkaisussa on ensisijaisesti oltava ostovoimaa vahvistavia palkankorotuksia. Työelämän laatukysymyksissä on päästävä eteenpäin. Myös esimerkiksi irtisanomistilanteiden turvan ja palkkatasa-arvon on edistyttävä, STTK:n hallitus linjaa.

STTK:n hallitus korostaa, että kasvun kannalta seuraavan työmarkkinaratkaisu on ratkaiseva.

Maan hallituksen kehysriihi alkaa 21. maaliskuuta.
– Työmarkkinaneuvottelut pitää käydä ennen kehysriihen alkamista. Keskustelujen edetessä tai neuvottelujen käynnistyessä STTK:n hallitus kokoontuu arvioimaan tilannetta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.