Valtakunnallinen valtionhallinnon valmiusharjoitus (VALHA 2013) on käynnistynyt. Sen päämääränä on harjoittaa valtionhallintoa ja valtionjohtoa vakavien häiriötilanteiden ja poikkeusolojen edellyttämään yhteistoimintaan.

Harjoituksen pääteemana on kyberturvallisuus. Muita yhteisiä teemoja ovat tilannekuva, strateginen viestintä ja uuden valmiuslain soveltaminen.

Harjoitus toteutetaan kolmessa vaiheessa. Keväällä harjoitellaan valtioneuvoston ja keskusvirastojen kaikille yhteisiä teemoja. Syksyllä harjoitellaan valtionjohdon toimintaa valtioneuvoston tukemana ja kolmannessa vaiheessa jatketaan harjoitusaiheiden syventämistä hallinnonalakohtaisesti.

Harjoitukseen osallistuvat keskushallintotasolla kaikki ministeriöt, tasavallan presidentin kanslia ja oikeuskanslerinvirasto. Harjoitusvalmistelut yhteensovittaa turvallisuuskomitea.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.