Suomesta kokoukseen osallistuu kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.)

Yhdysvaltojen arktinen politiikka ja ensi vuoden arktisen konferenssin järjestelyt ovat pääteemoja, kun Arktisen alueen parlamentaarikkokonferenssin pysyvä komitea kokoontuu Washingtonissa 12.3.2013. Suomesta kokoukseen osallistuu kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.).

Kokouksessa puhuvat muun muassa Alaskan varakuvernööri Mead Treadwell, Yhdysvaltojen arktisen tutkimuskomission johtaja Fran Ulmer sekä Alaskassa toimivan pohjoisten alueiden tutkimuslaitoksen ja Yhdysvaltojen ulkoministeriön edustajat.

Kokoukseen osallistuu kansanedustajia pohjoisten alueiden kansallisista parlamenteista (Pohjoismaista, Kanadasta, Venäjältä ja Yhdysvalloista) sekä Saamelaisen parlamentaarisen neuvoston edustajia ja tarkkailijoita muun muassa Pohjoismaiden neuvostosta.

Arktisen alueen yhteistyön tarkoituksena on parantaa alueen sekä siellä elävien alkuperäiskansojen ja muiden asukkaiden elinolosuhteita ja asemaa. Arktiseen parlamentaarikkokonferenssiin osallistuu kansanedustajia kahdeksasta kansallisesta parlamentista (Pohjoismaista, Kanadasta, Venäjältä ja Yhdysvalloista) sekä Euroopan parlamentista. Konferenssi kokoontuu joka toinen vuosi. Kokousten välillä työtä johtaa kymmenjäseninen pysyvä komitea. Suomen edustaja pysyvässä komiteassa on Arktisen alueen parlamentaarikkovaltuuskunnan varapuheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä.

Arktisen parlamentaarikkokonferenssin Suomen valtuuskunta eduskunta.fi -palvelussa:

http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/kvtoimielimet/kvtoimielin-arkt01/index.htx?subpage=jasenet&te=arkt01

Arktisen parlamentaarikkokonferenssin kotisivu:

http://www.arcticparl.org/

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.