Puhemiesneuvosto jatkoi tiistaina kansalaisaloitteen käsittelyprosessin määrittelyä. Ensimmäinen kansalaisaloite jätettiin eduskunnalle viime viikolla.

Ensimmäisen kansalaisaloitteen käsittely luo mallin, jota eduskunnassa tullaan käyttämään myös muiden kansalaisaloitteiden käsittelyssä tulevina vuosina. Koska kyseessä on uusi ja perustuslaillisestikin merkittävä asia, puhemiesneuvosto päätti vielä olla yhteydessä eduskuntaryhmiin ennen kuin käsittelyprosessista tehdään päätös.

Ryhmillä on 8. huhtikuuta saakka aikaa käsitellä asiaa. Tämän jälkeen puhemiesneuvosto viimeistelee ohjeistuksen kansalaisaloitteen käsittelystä. Tavoitteena on, että ensimmäinen kansalaisaloite tulisi lähetekeskusteluun täysistunnossa huhtikuun loppuun mennessä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.