Korkeasaaren karhut ovat heränneet talviuniltaan. Ne pääsivät aurinkoa ja lunta tulvivaan tarhaansa sunnuntaiaamuna. 15 asteessa paukkunut pakkanen ei karhuja haitannut vaan lumi kirvoitti peuhaamisriemun. Emo ja tytär aloittivat useita leikkitappeluita, möyrivät yhtenä keränä lumessa ja kaivoivat lunta mielenkiintoisten hajujen innoittamina.
Ankara karhunpaini sai suut kuivumaan ja karhut kävivät lipomassa juoma-automaatistaan useasti vettä. Ruuaksi karhuille annettiin aluksi omenoita ja päärynöitä, mutta nyt ruokavaliossa on myös lihaa ja leipää, kun ruokahalu vähitellen paranee. Jano tuntuu olevan nälkää suurempi – normaalisti vähemmän suositun kiinankaalin ne rouskuttavat ensimmäisenä parempiin suihin.

Karhut nukkuivat tänäkin talvena pitkät talviunet. Ne vetäytyivät talvipesäänsä marraskuun alkupuolella ja heräilivät vasta maaliskuun ensimmäisellä viikolla. Karhujen sisätilan luukut pidetään vielä päivisin avoinna, joten otsot voivat halutessaan vetäytyä pienille kevättalvinokosille.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.