Torstaina ja perjantaina Brysselissä pidettävän Eurooppa-neuvoston pääaiheena on talouspolitiikka. Suomi lähtee huippukokoukseen korostamaan yhdessä tehtyihin päätöksiin sitoutumisen tärkeyttä. Suomi painottaa myös työllisyyttä tukevien rakenneuudistusten välttämättömyyttä. Kokous päättää eurooppalaisen talouspolitiikan ohjausjakson ensimmäisen vaiheen ja käy keskustelun komission vuosittaisesta kasvuselvityksestä.

– Työpaikkojen ja kasvun luomiseen ei ole oikotietä. Meidän on pidettävä kiinni EU:n yhteisen talouspolitiikan pelisäännöistä ja toteutettava kilpailukykyä vahvistavia rakenneuudistuksia. Komission on rohkeasti käytettävä sille annettuja keinoja valvoa uudistuksia, sanoi pääministeri Jyrki Katainen ennen Eurooppa-neuvoston kokousta.

Eurooppa-neuvostossa keskustellaan myös Venäjästä osana EU:n ja sen strategisten kumppaneiden välisiä suhteita.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.