Ylitornion kunnan rakennusvalvonnan palvelut hoidetaan jatkossa Rovaniemellä. Ylitornion kunnanhallitus teki asiasta päätöksen muutama viikko sitten, Rovaniemen kaupunginhallitus kuluvan viikon maanantaina. Ylitornion tavoitteena asiassa on, että 1.4.2013 alkava yhteistyö Rovaniemen kanssa tuo rakennusvalvontaan varmuutta, laatua ja ajantasaisuutta.

–          Päätös on molempien osapuolten kannalta järkevä, koska meillä on resurssit valmiina. Meillä on Rovaniemellä monta rakennustarkastajaa, joilla jokaisella on omat erityisosaamisalueet. Se on uusi mahdollisuus ylitorniolaisille, uskoo Rovaniemen kaupungin rakennustarkastaja Jonna Vinberg.

Vinbergin mukaan muutos ei käytännössä näy ylitorniolaisille mitenkään, rakennusvalvonnan palvelut hoituvat yhtä helposti kuin aiemminkin vaikka fyysinen toimipiste jatkossa sijaitseekin Rovaniemellä.

–          Meillä on Rovaniemellä joka arkipäivä rakennusvalvonnassa päivystys klo 8-12, jolloin rakennustarkastajan tavoittaa niin fyysisesti, sähköpostin kuin puhelimenkin välityksellä. Kerran viikossa yksi rakennustarkastaja päivystää koko päivän Ylitornion kunnantalolla ja siellä on paikalla aina toimistosihteeri, jolle voi hakemuksia jättää. Ja tietysti niitä voi meille Rovaniemellekin lähettää niin postitse kuin sähköisestikin, Vinberg selvittää.

Rovaniemen rakennusvalvonta käsittelee jo tällä hetkellä yli 1000 erilaista lupaa vuosittain, Ylitornio lisää jatkossa tuota määrää hieman.

–          Vuosittain Ylitorniolta tulee noin sata lupahakemusta eli meidän käsittelemien lupien määrä kasvaa tuollaiset kymmenkunta prosenttia, Jonna Vinberg kertoo.

Jo aiemmin Rovaniemi ja Ylitornio ovat tehneet yhteistyötä ympäristönsuojelun ja ympäristön terveydenhuollon palveluissa.

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.