Suomenlahden merivartiosto varoittaa heikoista jäistä. Aurinkoinen sää on heikentänyt jäitä Suomenlahdelle ja jään vahvuudet ovat vuodenaikaan nähden heikot.

Jos jäälle on tarvetta mennä, on suositeltavaa liikkua vain tutuilla, ennestään tutkituilla jääpeitteillä ja vain valoisan aikana. Merivartiosto kehottaa välttämään moottorikelkalla ajamista jäällä. Lisäksi kannattaa jäällä liikuttaessa pukeutua pelastautumispukuun, varustettuna jäänaskaleilla ja kelluntaliivillä. Matkapuhelin on hyvä olla mukana ja se tulisi suojata kastumiselta mahdollisen vedenvaraan joutumisen vuoksi.

Suomenlahden merivartiosto muistuttaa jäällä liikkujia myös hypotermian riskistä, koska mahdollisen jäihin putoamisen jälkeen märät vaatteet haihduttavat nopeasti kehon lämpötilan. Jos jäihin vajoaa ja kastuu, niin pitää pyrkiä nopeasti tulosuuntaan pois avannosta. Lisäksi on pyrittävä mahdollisimman pian sään suojaan jäältä. Merivartiosto kehottaa lisäksi ihmisiä ilmoittamaan meripelastuksen hälytysnumeroon 0204 1000 mikäli he pelastautuvat avannosta omin avuin, jotta vältetään turhia etsintätoimia.

Moottorikelkka vajosi tänään hieman kello yhden jälkeen jäihin Helsingin edustalla Villingin ja Itä-Villingin välisessä salmessa. Kelkan kuljettaja ja matkustaja selvisivät omin avuin turvaan.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.