Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori on vieraillut Brasiliassa 10.-15. maaliskuuta noin 30 henkilön yritysdelegaation kanssa. Matka on suuntautunut maan hallinnolliseen pääkaupunkiin Brasiliaan, Rio de Janeiroon sekä Sao Pauloon.

– Vierailu on vahvistanut käsitystä siitä, että Brasilia on erittäin suuri ja voimakkaasti kasvava talous. Suomalaisella osaamisella on selvää kysyntää Brasiliassa, etenkin vahvoilla osaamisalueillamme cleantechissa, uusiutuvassa energiassa, kaivosteollisuudessa sekä meriteollisuudessa, Vapaavuori toteaa 15.3.2013.

Vapaavuori on tavannut matkan aikana Brasilian kaivos- ja energiaministerin, viestintäministerin sekä tiede-, teknologia- ja innovaatioministerin. Lisäksi matkan aikana on ollut useita tapaamisia niin paikallisten yritysten, elinkeinoelämän toimijoiden kuin myös esimerkiksi Brasilian keskuspankin ja Brasilian kehityspankin kanssa.

Matkan aikana allekirjoitettiin myös Tekesin sekä sen paikallisen vastineen Finepin välinen yhteistyösopimus. Lisäksi Vapaavuori kutsui kaivos- ja energiaministerin Edison Lobaonvastavierailulle Suomeen.

– Ministeri Lobao otti vierailukutsun vastaan. Monet paikalliset yritykset olivat myös kiinnostuneita Suomen-vierailusta. Brasilian markkinat ovat kaikkinensa houkuttelevat, mutta samalla tiukasti kilpaillut. Suomalaiset pärjäävät, kun keskitymme vahvuuteemme – korkeaan osaamiseen”, Vapaavuori päättää.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.