Pääministeri Jyrki Katainen  

Pääministeri Jyrki Katainen alusti perjantaina Eurooppa-neuvostossa Venäjä-keskustelua. Katainen korosti Venäjän olevan EU:lle sekä erityisen tärkeä että myös haastava strateginen kumppani. Katainen toivoi alustuksessaan, että EU pyrkisi edistämään Venäjä -suhteitaan mahdollisimman pragmaattisesti ja pitkän tähtäimen visio mielessä. Katainen mainitsi konkreettisina yhteistyöalueina toimet liikkuvuuden edistämiseksi sekä Pohjoisen ulottuvuuden kaltaisen alueellisen yhteistyöohjelman.

– EU:n on pidettävä kiinni arvoistaan suhteessa Venäjään. Maan sisäinen kehitys on ollut viime aikoina huolestuttava, mutta kritiikin rinnalle tarvitaan pitkäjänteistä ja rakentavaa yhteistyötä. Venäjää ei muuteta ulkoa, mutta on avuksi, jos EU:n viesti Venäjälle on selkeä ja johdonmukainen, sanoi pääministeri Katainen Brysselissä.

Venäjä-keskustelu on osa Eurooppa-neuvoston säännöllistä ajankohtaiskeskustelua EU:n suhteista sen strategisiin kumppaneihin.

Eurooppa-neuvoston torstain pääkeskustelu käytiin komission vuotuisesta kasvuselvityksestä. Talouspolitiikkaosiossa esillä olivat myös sosiaaliset kysymykset. Suomi on tukenut alusta asti aloitetta nuorisotakuusta, jolla voidaan merkittävästi edistää nuorten koulutukseen pääsyä ja työllistymistä. Nuorisotakuulla pyritään takaamaan kaikille alle 25-vuotiaille työpaikka, oppisopimuspaikka tai harjoittelupaikka neljän kuukauden kuluessa työttömäksi jäämisestä tai peruskoulun päättämisestä. Suomi on käynnistänyt nuorisotakuun vuoden 2013 alusta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.