BirdLife Suomi on valinnut vuoden lintuyhdistykseksi Keski-Pohjanmaan lintutieteellinen yhdistys ry:n. Valinta julkistettiin viikonloppuna Rovaniemellä BirdLife Suomen edustajiston kokouksessa.

Valinnan perusteena on erityisesti ansiokas kerhotoiminta. Keski-Pohjanmaan lintutieteellisen yhdistyksen lasten ja nuorten lintukerho Viklo on toiminut aktiivisesti jo lähes neljä vuotta. Lisäksi yhdistyksen uusi Nivalassa toimiva paikalliskerho Larus on tavoittanut runsaasti uusia linnuista kiinnostuneita ihmisiä.

Yhdistystä kiitetään myös aktiivisesta osallistumisesta suojelu- ja tutkimushankkeisiin, kuten linnustonseurantoihin. Lisäksi Keski-Pohjanmaan lintutieteellinen yhdistys on äskettäin julkaissut kehutun ja näyttävän lintupaikkaoppaan, jota jaetaan liittymislahjana uusille jäsenille. Kirja on lähetetty myös kaikkiin yhdistyksen toimialueen yläkouluihin, lukioihin ja kirjastoihin.

Keski-Pohjanmaan lintutieteellinen yhdistys ry on BirdLife Suomen jäsenyhdistys. Sen toimialueeseen kuuluu Keski-Pohjanmaa muutamin poikkeuksin. Yhdistys on perustettu vuonna 1978, ja siihen kuuluu tällä hetkellä noin 170 jäsentä.

BirdLife Suomi on maamme lintuyhdistysten keskusjärjestö, jolla on 30 jäsenyhdistystä. Vuoden lintuyhdistys on nimetty vuodesta 1980 alkaen.

Yhdistyksen kotisivut:

http://www.kply.fi/

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.