Hakaniemen pysäkkialueella Siltasaarenkadulla vaihdetaan tulevan kesän aikana raitiovaunukiskot sekä uusitaan metroaseman lippuhallin kannen vesieristys eli pysäkkialueen pohja. Töistä aiheutuu kesän ajaksi häiriöitä alueen liikenteelle. Raitioliikenne ajaa poikkeusreittejä alueella koko kesän ajan 2.4. alkaen.

Hakaniemen raitiovaunupysäkkialueen kiskot on vaihdettu edellisen kerran yli 30 vuotta sitten. Huonokuntoisten kiskojen uusiminen on välttämätöntä.

Kartta raitioliikenteen poikkeusjärjestelyistä (2.4. – kesäkuun puoliväli)

Uusittava ratalinja sijaitsee osittain Hakaniemen metroaseman lippuhallin päällä. Kiskojen lisäksi niiden alla oleva tärinäeristys sekä lippuhallin kannen vedeneristys on ikääntynyt ja huonokuntoinen. Kiskojen uusimisen yhteydessä on perusteltua samalla uusia myös lippuhallin kannen rakenteet ja vesieristys ratalinjan alla.

Hanke on jaettu kahteen työvaiheeseen, joista ensimmäinen alkaa 2.4. Tämän työvaiheen aikana vaihdetaan kiskot, korjataan radan alusrakenteet ja uusitaan pysäkit Hakaniemen torin puoleisella raitiovaunupysäkkialueella. Työ estää raitiovaunuliikenteen Siltasaarenkadulta Hämeentielle. Linjat 6 sekä 7A ja 7B ajavat Sörnäisten ja Hakaniemen välin poikkeusreittiä Kallion ja Helsinginkadun kautta. Tämä työvaihe kestää noin kesäkuun puoliväliin.

Toisen työvaiheen aikana vaihdetaan kiskot ja uusitaan pysäkit Eläintarhanlahden puoleisella raitiovaunupysäkkialueella. Tämä työvaihe kestää kesäkuulta syyskuun loppuun asti.

Kesän aikana uusitaan myös ratojen välissä olevan lippuhallin sisäänkäyntirakennuksen vedeneristykset. Tämä työmaa-alueen keskellä sijaitseva lippuhallin sisäänkäynti suljetaan 2.4. ja se pysyy suljettuna koko remontin ajan.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.