BirdLife Suomi on myöntänyt kultaisen ansiomerkin pellolaiselle Jorma V. A. Haloselle ja rovaniemeläiselle Jukka Jokimäelle.

Jorma V. A. Halonen on toiminut monipuolisesti lintuharrastuksen ja -tutkimuksen hyväksi yli 50 vuoden ajan. Hän on erityisesti ansioitunut yhdistystoiminnan, nuorisotoiminnan ja lintujen rengastuksen edistäjänä. Parhaiten hänet kenties tunnetaan sadoista lintuaiheisista kirjoituksistaan, joita on julkaistu useissa sanoma- ja aikakausilehdissä. Viime syksynä BirdLife Suomi valitsi Halosen myös vuoden retkikummiksi.

Jukka Jokimäki on Lapin johtavia lintuharrastajia ja -tutkijoita. Hänellä on pitkä ura Jyväskylän ja Lapin yliopistoissa sekä kansainvälisesti. Hänen erikoisalaansa ovat kaupunkilintututkimus ja metsälintututkimus. Jokimäki on myös pitkän linjan lintuharrastaja, joka on edistänyt aktiivisesti myös yhdistystoimintaa ja lintuharrastuksen eri muotoja Lapissa.

Ansiomerkit luovutettiin lauantaina 16.3. Lapin lintutieteellisen yhdistyksen 40-vuotisjuhlassa Rovaniemellä.

BirdLife Suomen kultainen ansiomerkki voidaan antaa valtakunnallisesti tai kansainvälisesti erittäin merkittävästä ja yleensä hyvin pitkäaikaisesta, yli 25 vuotta jatkuneesta toiminnasta lintujen harrastuksen, tutkimuksen, suojelun tai yhdistystoiminnan edistämiseksi.

Ansiomerkkien säännöt:
http://www.birdlife.fi/yhdistys/arkisto/ansiomerkkien-saannot.shtml

Aikaisemmat ansiomerkkien saajat:
http://www.birdlife.fi/yhdistys/arkisto/ansiomerkkien-saajat.shtml

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.