Kaakkois-Suomen rajavartioston rikostorjuntayksikkö epäilee noin 30-vuotiaan turkkilaisen miehen syyllistyneen väärennykseen ja väärennysaineiston hallussapitoon.

Vaalimaan rajanylityspaikan rajatarkastajat havaitsivat 15.3.2013 yöllä, että venäläisellä pikkubussilla Venäjältä Suomeen saapuneen miehen esittämä Turkin Special Passport:n turvatekijöissä oli puutteita. Em. passi on viisumivapaa Schengen-alueelle. Lisäksi passissa olleita neljää Schengen-rajatarkastusleimaa on syytä epäillä vääriksi. Miehen mukana olleita Turkin ajokorttia ja henkilökorttia epäillään myös vääriksi.

Esitutkinnassa mies myönsi rikosepäilyt. Mies kertoi hankkineensa väärät asiakirjat kotimaastaan Turkista 4000 eurolla. Mies kertoi hankkineensa asiakirjat juuri viisumivapauden vuoksi koska halusi Eurooppaan. Esitutkinnan aikana mies haki turvapaikkaa Suomesta.

Mies on sijoitettu vastaanottokeskukseen ja asian esitutkintaa jatketaan.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.