Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Antti Palola / Kuvaaja: Eija Hiltunen

– Akavan tänään ehdottamat veroleikkaukset palkansaajien ja yritysten verotukseen ovat suuruusluokaltaan lähes 1,8 miljardia. Leikkaukset olisivat pois valtion rahakirstusta, jolla kustannetaan suomalaisten hyvinvointipalvelut, Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Antti Palola sanoo.

Akavan ehdotuksilla haettava verotulojen lisäys on monilta osin epävarmalla pohjalla.

– Veroleikkauksissa on unohdettu verotuksen oikeudenmukaisuus. Palkansaajan veronmaksukyvyllä ei näytä olevan Akavan verolinjauksissa merkitystä. Suurituloisten veronalennukset laitettaisiin pieni- ja keskituloisten maksettaviksi esimerkiksi nostamalla arvonlisäveroja ja muita kulutukseen kohdistuvia veroja.

Akavan veroesitykset vastaavat kymmenien tuhansien julkisen sektorin työntekijöiden palkkasummaa. Akavalaisista on nelisenkymmentä prosenttia töissä julkisella sektorilla.

– Valtion suurimman pääsopijajärjestön puheenjohtajana täytyy vain hämmästellä, voiko tämä oikeasti olla julkisen sektorin työntekijöitäkin edustavan keskusjärjestön linjaus? Mielestäni näin rajut veronkevennykset johtaisivat toteutuessaan julkisen sektorin työpaikkojen ja palvelujen leikkauksiin. Velalla ei pidä näitä veronkevennyksiä kattaa.

Palolan mielestä toimiva julkinen hallinto ja hyvinvointipalvelut luovat osaltaan kasvun edellytyksiä yhteiskunnassamme.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.