Ammattiiitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne

Saneluyhteiskuntaa tavoitteleva EK yrittää juoksuttaa hallitusta ja palkansaajajärjestöjä kansankunnan edusta piittaamatta.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on omilla vaatimuksillaan kaatamassa mahdollisuudet koordinoidun työmarkkinaratkaisun syntymiseen. EK on yrittänyt kiristää maan hallitukselta päätöksiä elinkeinoelämän tukemiseksi ja tästä syystä viivytellyt neuvotteluja muiden työmarkkinaosapuolten kanssa.

Ammattiiitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne pitää työnantajapuolen toimintaa pöyristyttävänä.

– EK:n käytös on erittäin röyhkeää. Palkansaajapuolta on juoksutettu parin viikon ajan turhissa palavereissa, joissa työnantajapuolen ainoa taktiikka on ollut viivyttely, Rinne toteaa pettyneenä.

Rinteen mukaan EK ajaa alas suunnitelmallisesti suomalaista sopimusyhteiskuntaa. Tahallinen viivyttely työmarkkinaneuvotteluissa ja hallituksen kiristäminen on jatkoa sille poliittiselle pelille, jota EK on toteuttanut viime vuosina irtisanoutumalla yksipuolisesti työnantajille vastenmielisistä sopimusvelvoitteista.

– Elinkeinoelämän edusmiesten tavoitteena on saneluyhteiskunta, joka toimii globaalien pörssiyritysten intressien mukaisesti suomalaisesta yhteiskunnasta välittämättä. Vuorineuvokset päättävät kaapin paikan, ja talutusnuorassa kulkevat niin palkansaajat kuin maan hallituskin.

– EK:n toiminta näyttää siltä, ettei työnantajapuolella oikeasti välitetä Suomen taloudellisesta tilanteesta ja hyvinvointiyhteiskunnan rahoituksen kestävyydestä, Rinne arvioi.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi