Euroopan vakausmekanismin (EVM) toimitusjohtaja Klaus Regling

Euroopan vakausmekanismin (EVM) toimitusjohtaja Klaus Regling vierailee Helsingissä tiistaina 19.3.2013 valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen kutsusta. Hän tapaa Urpilaisen lisäksi muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja eduskunnan puhemies Eero Heinäluoman. Tapaamisissa on tarkoitus keskustella EVM:iin liittyvistä ajankohtaisista kysymyksistä.

———

EVM on euroalueen pysyvä vakausmekanismi, josta voidaan myötää rahoitustukea euroalueen jäsenvaltioille. EVM aloitti toimintansa lokakuussa 2012. Suomen jäsenosuus EVM:n pääomasta on noin 1,8 prosenttia. EVM on euroalueen ensisijainen vakausmekanismi, joka korvaa vuonna 2010 perustetun Euroopan rahoitusvakausväline ERVV:n.

http://www.esm.europa.eu/index.htm

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi