Heidi Hautala, Kehitysministeri ( Vihr.)

Niin kuin teistä valtaosa jo uutisista kuulikin, kerroin tänään tiedotustilaisuudessa, että aion jatkaa ministerinä.

Tein virheen jättäessäni vuonna 2009 kotisiivouksen työnantajan sivukulut maksamatta. Olen pyytänyt ja pyydän tätä anteeksi.

Minulla on ollut aikaa miettiä, mitä on tapahtunut ja miltä se on näyttänyt oman ja puolueeni aseman kannalta. Olennainen kysymys on, mitä edellytyksiä minulla on jatkaa ministerinä.

Olen karvaasti todennut, että julkisuus ja siihen liittyvä häpeärangaistus on aika kovaa ja tuntuu kovalta. Aiemmin poliittisella urallani ja erityisesti omistajaohjausministerinä olen joutunut erilaisten kohujen keskelle, ja nyt olen itse kohun kohteena. Minulla on ollut tapana nostaa yhteiskunnan epäkohtia esille ja sitä taustaa vasten on aivan oikein, että tämä asia on nostettu julkisuuteen.

Pitää elää niin kuin opettaa. Tässä olen totisesti katsonut peiliin. Vihreitä usein pidetään sellaisina, jotka asettuvat muiden yläpuolelle. Olemme kuitenkin tavallisten ihmisten puolue.

Mutta miksi siis jatkan ministerinä? En halua heittää varjoa harmaan talouden torjuntatyöhön ja siksi olen eronnut sitä käsittelevästä ministerityöryhmästä. Ministerin tehtävässä jatkamiseen minulla on Vihreiden johdon tuki. Olen pyytänyt asiasta anteeksi, ja en ole saanut asiasta taloudellista etua. Vuonna 2009 yksityiselämässäni ennen ministeriaikaa tehty virhe ei ole sellainen, että minun pitäisi erota. Teon ja seurausten tulee olla suhteessa toisiinsa. Voitte olla varmoja, että olen oppinut asiasta. Toivon myös, että tämä kohu nostaa esille – ja on nostanutkin – sen, että sivukulujen maksaminen ei ole aivan yksinkertainen juttu ja että tähän tulee saada muutos.

Nyt keskityn töiden paiskimiseen ja siihen, että hoitamani asiat eivät kärsi aiheuttamastani kohusta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.