Parlamenttienvälisen liiton IPU:n 128. yleiskokous pidetään Ecuadorin pääkaupungissa Quitossa 22.–27.3.2013. Kansanedustajat eri puolilta maailmaa keskustelevat kokouksessa paitsi kansainvälisen politiikan ajankohtaisista kysymyksistä myös siitä, mitä on hyvä elämä ja miten talouskasvu valjastetaan palvelemaan ihmisiä eikä päinvastoin.

Poikkeuksellinen keskustelunaihe juontaa juurensa kokouksen isäntämaan Ecuadorin perustuslaista, johon ensimmäisenä maailmassa on kirjattu luonnon ja ekosysteemin oikeudet sekä käsite hyvästä elämästä, joka nähdään hallitsemattoman talouskasvun vastavoimana. Buen Vivir -teeman ohella kokouksessa keskustellaan myös muun muassa Syyrian kriisistä, hyvästä hallinnosta sekä siitä, miten sosiaalinen media voi edistää demokratiaa ja kansalaisten osallistumista.

Yleiskokouksen ajankohtaiskeskustelun aiheeksi on ehdotettu homoseksuaalien oikeuksiin ja maailmanperintökohteiden suojeluun liittyviä kysymyksiä.

Kokoukseen osallistuu yli 620 kansanedustajaa eri maiden parlamenteista. Suomesta kokoukseen osallistuvat eduskunnan IPU-ryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Maria Lohela (ps.), varapuheenjohtaja Katri Komi (kesk.) sekä IPU-ryhmän johtokunnan jäsenistä ja varajäsenistä kansanedustajat Saara Karhu (sd.), Pertti Hemmilä (kok.), Sauli Ahvenjärvi (kd.) ja Pirkko Ruohonen-Lerner (ps.).

Vuonna 1889 perustettu IPU (Inter-Parliamentary Union) on maailman vanhin ja laajapohjaisin parlamenttien välinen yhteistyöjärjestö. Järjestön jäseninä on 162 parlamenttia.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.