Palkansaajien valmistauduttava yhdessä eläkejärjestelmän puolustamiseen syksyllä.

Ammattiliitto Pron hallitus totesi 21.3. kokouksessaan, että EK tuhosi omalla teatterillaan mahdollisuudet Suomen taloutta vakauttavaan keskitettyyn ratkaisuun. Tällä ratkaisulla olisi ollut taloudellisen kasvun ja työllisyyden kannalta maan hallituksen kehysriihen päätöksiä tukeva positiivinen vaikutus.

–       EK:n tästä ajasta irti olevat vaatimukset johtivat siihen, että työmarkkinajärjestöjen tunnustelut keskitetystä ratkaisusta katkesivat eilen tuloksettomina. Palkansaajapuoli yritti tosissaan, mutta työnantajien vastuuton ja isänmaaton asenne esti sopimisen, Pron hallituksen puheenjohtaja Antti Rinne totesi.

Pron hallitus piti törkeän vastuuttomana EK:n linjauksia keinoista kiertää työnantajan maksamia palkankorotuksia. EK esitti tunnusteluissa, että tämän kierroksen ostovoiman kehitys maksettaisiin pienentämällä lastemme ja lastenlastemme tulevia eläkkeitä.

Pron hallitus vaatii työnantajia sitoutumaan yhteisesti sovittuihin eläkejärjestelmän periaatteisiin. Ensi syksynä eläkemaksuista neuvoteltaessa on kurottava umpeen myös tämän vuoden aikana keräämättä jääneen eläkerahoituksen jättämä aukko. Eläkejärjestelmä on palautettava uudelleen rahastoivaksi.

Pron hallitus toivoo, että ammattiliitot ja keskusjärjestöt yhdessä valmistautuvat eläkejärjestelmän puolustamiseen vaikka pakkokeinoin.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.