EK ja muut keskusjärjestöt ovat selvittäneet mahdollisuutta työllisyyttä ja kasvua parantavaan työ-markkinaratkaisuun. Ratkaisua ei kuitenkaan löytynyt ja neuvottelut päättyivät tuloksettomina. Tästä huolimatta kemianteollisuus odottaa Suomen valtiolta riittävää rikkidirektiivin kompensointia, yhteisöveron laskua ja päätöstä siitä, ettei teollisuutta rasiteta uusilla maksuilla tai veroilla. Suomeen on luotava mahdollisimman vakaa ja ennustettava toimintaympäristö ja turvattava teollisuudelle riittävät sopeutumisajat.

Koska palkansaajajärjestöt päättivät katkaista neuvottelut keskiviikkoiltana, edessä on liittokierros tulevana syksynä. Kemianteollisuus pitää työpaikkojen säilymistä tärkeämpänä kuin yleisiä palkankorotuksia, ja haluaa edistää paikallista sopimista.  Työehtosopimusten tulee mahdollistaa joustava yrityskohtainen sopiminen ja paikallisten tarpeiden huomioiminen.

Kemianteollisuudessa on voimassa vuonna 2011 tehty työmarkkinoiden raamiratkaisu. Kemianteollisuus ry neuvotteli tämän pohjalta 18 sopimusta, jotka koskevat yli 30 000 henkilöä. Helmikuussa 2012 alkanut sopimuskausi kestää helmikuun loppuun 2014.

http://www.chemind.fi/fi

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.