Suomen Luonnon toimittaja Juha Kauppisen sai Suuren Journalistipalkinnon vuoden 2012 journalistisesta teosta. Kauppinen sai tunnustuksen Talvivaaran kaivoksen ympäristövaikutuksia käsittelevistä jutuistaan. Kauppinen on kirjoittanut aiheesta Suomen Luonto -lehdessä, lehden blogissa sekä Apu-lehdessä.

Kauppisen syväluotaavat uutiset ovat vaatineet valtavan määrän pohjatyötä ja paneutumista viranomaisten toimiin. Suuri Journalistipalkinto 2012 annettiin 20.3. vuoden jutulle, vuoden journalistille sekä vuoden journalistiselle teolle.

“Tämä on mielestäni voitto ennen kaikkea ympäristöjournalismille”, sanoo Kauppinen omasta palkitsemisestaan.

“Palkinto on yksi merkki siitä, että ympäristöasiat ovat nousseet journalismin valtavirtaan. Samalla katson, että tämä on palkinto blogille yhtenä journalismin muotona, sillä suuri osa huomiota saaneista uutisistani on ilmestynyt Suomen Luonnon blogissa.”

“Meillä on ainutlaatuisen monipuolinen työyhteisö, jossa juttujen sparraaminen ja ideoiden kehittely ovat arkipäivää. Lisäksi meitä on toimituksessa riittävän monta, jotta tällainen yhteen aiheeseen keskittyminen on ollut mahdollista yhdelle toimittajalle jopa kuukausien ajan. Se ei onnistuisi läheskään kaikissa toimituksissa.”

Kauppinen on saanut jutuistaan hyvää lukijapalautetta.

“Kiinnostus ympäristöaiheita kohtaan näkyy selvästi myös lukijatutkimuksistamme. Ympäristöjuttuja halutaan ja niitä luetaan enemmän kuin vielä muutama vuosi sitten.”

Suomen Luonnon viime syksyn 2012 lukijatutkimuksen vastaajista 99 prosenttia piti juttuja ajankohtaisista ympäristöasioita erittäin tai jonkin verran kiinnostavina. Ympäristöaiheet sijoittuvat kolmanneksi 21:n aiheen joukosta, kun kysyttiin millaista aineistoa lukijat haluavat lehteen lisää.

Juha Kauppinen on toiminut Suomen Luonnon toimittajana vuodesta 2002. Hänen näkemyksiään voi kuunnella myös juuri julkaistulla videolla Suomen Luonnon verkkosivuilla.

Suomen Luonto -lehteä kustantaa Suomen luonnonsuojeluliitto.

Lisätietoja:

Suomen Luonnon verkkosivut (myös Juha Kauppisen haastattelu videolla):
http://www.suomenluonto.fi

Juha Kauppisen Talvivaara -uutiset:
http://www.suomenluonto.fi/talvivaara/juha_kauppinen/

Suuri Journalistipalkinto 2012:
http://suurijournalistipalkinto.fi/fi/

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.