Suomen ja Venäjän hallitustenvälisen talouskomission 13. yhteiskokous järjestetään Turussa 27. maaliskuuta. Kokouksen puheenjohtajina toimivat eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb sekä Venäjän varapääministeri Dmitri Kozak.

Kokouksessa ovat esillä muun muassa Suomen yhteistyö Venäjän alueiden kanssa, innovaatiot, laivanrakennus sekä liikenne ja maiden yhteistoiminta rajan toimivuuden kehittämiseksi. Kokouksen yhteydessä tarkastellaan Suomen ja Venäjän modernisaatiokumppanuuden edistymistä ja käynnissä olevia yhteistyöhankkeita muun muassa lääke- ja bioteknologian, televiestinnän, cleantechin, rakentamisen ja ammatillisen koulutuksen kehittämisen aloilla.

Puheenjohtajat avaavat myös kokouksen oheistapahtumana järjestettävän modernisaatiokumppanuusseminaarin, jonka aiheina ovat meriteollisuus ja biolääketieteellinen teknologia.

Talouskomissio on Suomen ja Venäjän välinen taloudellinen yhteistyöfoorumi. Sen tehtävänä on poistaa kaupan ja investointien esteitä sekä edistää yritysten välisiä yhteyksiä ja liiketoimintailmapiirin kehitystä. Komission alaisuudessa toimii 14 sektorityöryhmää, jotka kattavat keskeiset yhteistyöalat. Lisäksi komissio tarjoaa puitteet Suomen yhteistyölle kymmenen Venäjän alueen kanssa. Talouskomission puheenjohtajat tapasivat edellisen kerran lokakuussa 2012 Helsingissä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.