Ulkoministeri Erkki Tuomioja osallistuu EU:n ulkoministereiden epäviralliseen Gymnich-kokoukseen Dublinissa 22.?23. maaliskuuta.

Kaksipäiväisen kokouksen aikana ulkoministerit keskustelevat Euroopan ulkosuhdehallinnon tämänhetkisestä tilasta ja toiminnan tehokkuudesta sekä siitä, miten sitä tulisi jatkossa kehittää. Keskustelu toimii johdantona EU:n ulkoasiainhallinnosta tämän vuoden aikana tehtävää välitarkastelua varten.

Ministerit keskustelevat myös EU:n kumppanuuksista ja yhteistyöstä alueellisten organisaatioiden kanssa. Keskusteluissa pohditaan, miten EU voi parhaiten hyödyntää aikaisempia kokemuksiaan ja viedä yhteistyötä eteenpäin tulevaisuudessa.

Kokouksessa esillä on myös Syyrian tilanne ja EU:n toimet alueella. Ministerit keskustelevat, millä EU:n toimilla voidaan parhaiten tukea kriisin ratkaisemista.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.