Karelian Lihajaloste Oy ryhtyy vetämään pois myynnistä kebablastuja, joista on Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran toimeksiannosta tehdyissä tutkimuksissa todettu hevosenlihaa, vaikka sitä ei ole merkitty tuotteen pakkausmerkintöihin. Kyseessä on irtomyyntituote, jonka viimeinen käyttöpäivä on 23.3.2013. Hevosenlihan DNA:ta todettiin tuotteesta 1-5 prosenttia.

Evira on toimittanut tutkittavaksi mahdollisen hevosenlihan toteamista varten Euroopan komission suosituksen mukaisesti yhteensä 50 näytettä. Muista 20 ensimmäisestä tutkitusta näytteestä ei ole todettu hevosenlihaa. Kaikki tutkimukset valmistuvat huhtikuussa, jolloin tutkimustulokset julkaistaan kokonaisuudessaan.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.