Pääministeri Jyrki Katainen

Pääministeri Jyrki Katainen ja eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb isännöivät korkean tason epävirallista tapaamista Inarin Saariselällä 22.-24. maaliskuuta. Vapaamuotoisten keskustelujen aiheena on Euroopan tulevaisuus.

– Odotan myönteisellä mielellä, mitä ideoita epäviralliset keskustelumme poikivat Euroopan tulevaisuuden rakentamista silmällä pitäen. Samaan aikaan, kun hoidamme euroalueen ajankohtaisia haasteita, meidän on myös pohdittava Euroopan tulevaisuutta pidemmällä tähtäimellä. Meillä on mukana hyvä edustus keskustelijoita eri vaiheissa EU:hun liittyneistä jäsenvaltioista, sekä Kroatia joka liittyy pian EU:hun ja Turkki joka on EU:n hakijamaa ja tärkeä strateginen kumppani, pääministeri Katainen sanoo.

Saariselän tapaaminen tarkoituksena on pohtia Euroopan ja EU:n tulevaisuutta epävirallisessa ympäristössä ja kiireettömästi. Keskusteluissa pohditaan, kuinka taloudellinen ja sosiaalinen kriisi on vaikuttanut Eurooppaan, ja ideoidaan ratkaisuja näihin haasteisiin.

Tapaamiseen osallistuvat Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves, Latvian pääministeri Valdis Dombrovskis, Tanskan pääministeri Helle Thorning-Schmidt, Kroatian pääministeri Zoran Milanovi?, Turkin varapääministeri Ali Babacan ja Irlannin eurooppaministeri Lucinda Creighton.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.