Antti Hartikainen

Tullin pääjohtajana viime keväänä aloittanut Antti Hartikainen on valittu EU:n Libyan rajaturvallisuusoperaation johtajaksi (Civilian CSDP Mission on Border Security in Libya).

Tullin pääjohtajaksi Hartikainen siirtyi EU:n Armenian neuvonantajaryhmän päällikön tehtävästä. Hän on taustaltaan rajavartiolaitoksen eversti, ja hän on työskennellyt aiemmin useita kertoja Euroopan unionin tehtävissä. Hänellä on laaja kokemus kansainvälisestä rajaturvallisuusyhteistyöstä, siviilikriisinhallintatehtävistä ja tullitoiminnasta.

Tuleva Libyan rajaturvallisuusoperaatio on EU:n siviilikriisinhallintaa ja tärkeä osa EU:n tukea Libyan vakauttamiseksi. Operaatio tukee Libyan rajaturvallisuuden vahvistamista kouluttamalla libyalaisia rajaturvallisuusviranomaisia ja avustamalla rajaturvallisuusjärjestelmän kehittämisessä. Rajaturvallisuusoperaation ydintiimi aloittaa toimintansa Hartikaisen johdolla huhtikuun puolessa välissä. Varsinainen operaatio käynnistetään kesäkuussa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.