Pitkäperjantai-iltana pääsiäisnäytelmä aiheuttaa poikkeusreittejä raitiolinjoille. Pääsiäislauantain ja -päivän välisenä yönä siirrytään kesäaikaan, mistä seuraa muutoksia joidenkin junien kulkuun. Pääsiäispyhien yöliikenteessä ajetaan lisälähtöjä. HSL:n asiakaspalvelunumero palvelee koko pääsiäisen ajan.

Kiirastorstaina 28.3. joukkoliikenne kulkee perjantain aikataulujen mukaan. Pitkäperjantaina 29.3. ajetaan sunnuntaiaikatauluin. Pääsiäislauantaina 30.3. on lauantai- ja pääsiäispäivänä 31.3. sunnuntaiaikataulut. Myös toisena pääsiäispäivänä 1.4. on sunnuntaiaikataulut. Busseilla ja junilla on lisälähtöjä juhlapyhien öinä.

Pääsiäiskulkue aiheuttaa poikkeusreittejä

Raitiolinjat 7A ja 7B ajavat poikkeusreittiä pitkäperjantai-iltana, jolloin järjestetään pääsiäisnäytelmä Via Crucis. Näytelmä alkaa Kaisaniemen puistossa klo 21 ja kestää iltayhteentoista. Kulkue siirtyy puistosta Säätytalolle ja edelleen Senaatintorille, mikä saattaa ruuhkauttaa liikennettä. Tapahtumaan odotetaan jopa 15 000 katsojaa.

Linjat 7A ja 7B ajavat tapahtuman aikana n. klo 21.20 alkaen Kruununhaan sijasta Rautatientorin ja Kaisaniemenkadun kautta. Raitiovaunut kulkevat reittiä Mannerheimintie–Kaivokatu–Kaisaniemenkatu–Siltasaarenkatu eivätkä aja Senaatintorin ympäri.

Joukkoliikenne kesäaikaan siirryttäessä

Pääsiäislauantain ja -päivän välisenä yönä siirrytään kesäaikaan. Kelloja siirretään tunti eteenpäin klo 03.00. Aamuyön bussiliikenne, eli lauantain aikatauluihin merkityt lähdöt, ajetaan talviajan mukaan. Sunnuntain liikenne aloitetaan kesäajan mukaan.

Ennen kello kolmea lähtevät lähijunat ajetaan pääsääntöisesti talviajan mukaan ja kello kolmen jälkeen lähtevät junat kesäajan mukaan. Kesäaikaan siirtyminen aiheuttaa kuitenkin joitakin muutoksia L-, N- ja T-junille.

HSL Asiakaspalvelun aukioloajat

HSL:n Rautatientorin palvelupiste on avoinna kiirastorstaina 28.3. klo 17 saakka. Itäkeskuksen palvelupiste palvelee klo 17.15 ja Pasilan klo 16 asti. Pääsiäispyhinä palvelupisteet ovat suljettuina. Asiakaspalvelunumerossa 09 4766 4000 vastataan torstaina normaalisti klo 19 asti ja pyhäpäivinä klo 9–17.
Lisätietoja liikennejärjestelyistä:

http://www.hsl.fi/fi/mikaonhsl/liikennetiedotteet/2013/Sivut/Page_20130321031338.aspx

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.