Kuopion kaupunginvaltuustossa käsiteltiin 25.3.2013 valtuustoaloite Kuopion kaupungin irtautumisesta kokonaan Fennovoiman tulevista taloudellisista sitoumuksista ja nykyisistä omistuksista.

Valtuuston kokouksessa aloite ehdotettiin palautettavaksi uudelleen valmisteluun. Ehdotus hävisi valtuuston äänestyksessä niukasti äänin 30 – 29. Valtuustoaloitteen uudelleen palauttamista valmisteluun esitti valtuutettu Hannu Kananen (kesk.).

Valtuutettu Taisto Toppinen (kok.) ja 32 muuta valtuutettua esittivät 18.6.2012 valtuustoaloitteessaan, että Kuopion kaupunki irtautuu kokonaan Fennovoiman tulevista taloudellisista sitoumuksista sekä nykyisistä omistuksistaan. Valtuustoaloitetta käsiteltiin kaupunginhallituksessa 4.3.2013. Tuolloin äänestyksen jälkeen äänin 6 – 5 kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle, että Kuopion kaupunki irtaantuu kokonaan Fennovoiman taloudellisista sitoumuksista ja nykyisistä omistuksista.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.