.

Esa Hohtola vasemmalla ja Mikko Ojanen oikealla. Kuvat: BirdLife Suomi

BirdLife Suomi on myöntänyt kultaisen ansiomerkin oululaisille Esa Hohtolalle ja Mikko Ojaselle.

Esa Hohtola on toiminut monipuolisesti lintuharrastuksen ja -tutkimuksen hyväksi yli 40 vuoden ajan. Hän on erityisesti ansioitunut järjestötoiminnan edistäjänä ja Oulun yliopiston eläinfysiologian professorina kansainvälisesti merkittävänä lintujen fysiologian tutkijana. Esa jakaa laajaa lintutietämystään niin maastossa linturetkillä kuin myös mediassa vastaamalla asiantuntevasti toimittajien mitä moninaisimpiin lintuja koskeviin kysymyksiin.

Mikko Ojanen on Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellisen yhdistyksen perustajajäsen ja edelleen aktiivisesti mukana yhdistyksen toiminnassa varapuheenjohtajana. Tauvon lintuaseman hoitajana ja yli 40 vuotta asemalla rengastaneena hän on kerännyt ja julkaissut merkittävästi linnustonseuranta- ja tutkimusaineistoa. Kymmenet nuoret lintuharrastajat ovat saaneet Mikolta oppia harrastuksensa alkutaipaleella.

Ansiomerkit luovutettiin lauantaina 23.3. Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellisen yhdistyksen 40-vuotisjuhlassa Oulussa. 

BirdLife Suomen kultainen ansiomerkki voidaan antaa valtakunnallisesti tai kansainvälisesti erittäin merkittävästä ja yleensä hyvin pitkäaikaisesta, yli 25 vuotta jatkuneesta toiminnasta lintujen harrastuksen, tutkimuksen, suojelun tai yhdistystoiminnan edistämiseksi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.