PALTAn varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto

Ammattiliitto PRO on ilmoittanut aloittavansa toimihenkilöitä koskevan lakon TeliaSonera Finlandissa ja viidessä muussa yrityksessä huomenna keskiviikkona 27.3.2013. Palvelualojen työnantajat PALTA pitää PROn toimia täysin käsittämättöminä ja tuomitsee ne jyrkästi.

– Tämä on lyhyen ajan sisällä jo kolmas PROn järjestämä laiton lakko TeliaSonera Finland Oyj:ssä. Ensimmäisestä työtaistelusta Työtuomioistuin on jo antanut ratkaisunsa, toinen on parhaillaan käsittelyssä ja huomenna alkava kolmas lakko tullaan viemään oikeuteen välittömästi, toteaa PALTAn varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto.

PROn jatkuva ja suunnitelmallinen lakkoilu osoittaa, että liitto halveksii työehtosopimuslain mukaista työrauhavelvoitetta. Työehtosopimusten voimassa ollessa tällaiset toimenpiteet ovat yksiselitteisesti kiellettyjä. Laittomista työtaisteluista tuomituilla vähäisillä seuraamuksilla ei myöskään ole lainkaan ennaltaehkäisevää vaikutusta ammattiliittojen toimintaan.

– Lakosta aiheutuu merkittävää vahinkoa yhtiöille ja niiden asiakkaille. PROn vastuuttoman toiminnan vuoksi syyttömät tahot joutuvat kärsimään.

Aarto ihmettelee miksi laittomia työtaisteluita ei saada kuriin, vaikka ongelma on jatkuva ja kaikkien nähtävissä. Jostain syystä koko aiheesta ei uskalleta edes keskustella asiallisesti. Kuitenkin koko työehtosopimustoiminnan uskottavuus vaarantuu, kun työehtosopimusten osapuolet eivät kunnioita tehtyjen sopimusten perusteella aikaansaatua työrauhaa.

Palvelualojen työantajat PALTA on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö. PALTAn jäseniä ovat 1 700 yritystä ja yhteisöä, jotka yhteensä työllistävät Suomessa noin 140 000 työntekijää. PALTA on EK:n kolmanneksi suurin jäsenliitto.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.