Poliisiammattikorkeakoulun julkaisusarjassa on ilmestynyt suomi–venäjä -sanasto poliisille. Sanasto on käytännön apuväline poliisitehtäviin, joissa kohdataan venäjää äidinkielenään puhuvia asiakkaita.

Poliisisanastossa on noin 3 500 hakusanaa ja erillinen osio, jossa esimerkkilauseet on jaoteltu tehtävittäin. Esimerkiksi rajatarkastukseen, ylinopeustilanteisiin, näpistysrikoksiin ja rangaistusvaatimuksen tiedoksiantoon liittyvät lauseet löytyvät koottuna omiin osioihinsa.

– Esimerkkilauseet on koottu siihen järjestykseen, missä yleisimmät poliisitehtävät etenevät. Niiden avulla kieltä osaamatonkin voi selviytyä monesta tilanteesta, kertoo sanaston koonnut ylikonstaapeli Antti Laakso.

Laakso on toiminut poliisina Tampereella ja Nokialla. Hän on myös työskennellyt Pietarin pääkonsulaatissa poliisin yhdyshenkilönä ja opiskellut venäjää.

Poliisisanaston lisäksi kirjassa on oikeustulkkaukseen liittyvää erikoissanastoa.

Sanasto on ensimmäinen Poliisiammattikorkeakoulun julkaisusarjoissa ilmestyvä venäjän kielen sanakirja.

Suomi–venäjä -poliisisanasto on tilattavissa ja luettavissa sähköisenä julkaisuna Polamkin verkkosivuilla www.polamk.fi/julkaisut.

Julkaisun tiedot:

Poliisisanasto suomi–venäjä. Poliisiammattikorkeakoulun oppikirjoja 19.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.