Tammisaarelainen Oy Makrobios Ab on ilmoittanut vetäneensä myynnistä koko LifeExtension -tuotesarjansa. Kyseessä on yhdysvaltalainen ravintolisä-tuotesarja, jota on myyty ainoastaan Hyvinkäällä sijaitsevassa Henriks hyvinvointiliikkeessä. Kyseisen sarjan tuotteita on myyty vain joitakin kymmeniä purkkeja. Takaisinveto on tehty jo viikolla 8.

Takaisinvedon syynä ovat virheelliset pakkausmerkinnät sekä hyväksymättömät terveysväitteet. Euroopan Unionin asetuksen (EU) N:o 432/2012 mukaan elintarvikkeeksi luokiteltavissa tuotteissa saa käyttää ainoastaan hyväksyttyjä toiminnallisia terveysväitteitä. Asetus astui voimaan viime joulukuussa.

Yritys pyytää tuotetta ostaneita kuluttajia palauttamaan tuotteet kuitin kera ostopaikkaan tai lähettämän tyhjä pakkaus osoitteeseen Oy MakroBios Ab, Hangontie 2493b, 10660 Tammisaari. Ostos hyvitetään.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.