Etelä-Karjalan poliisin kenttäjohtopartio pysäytti lauantai-aamuna tuhotyön tekopaikan läheisyydestä henkilöauton, jossa oli neljä lappeenrantalaismiestä. Aamuyön aikana hätäkeskukseen oli tullut useita ilmoituksia tulipaloista ja muista tihutöistä. Autossa olleita miehiä epäiltiin rikostentekijöiksi ja heidät otettiin kiinni sekä vietiin poliisivankilaan säilöön.  Autoa kuljetti 18-vuotias mies ja muut kolme autossa olleista miehistä ovat 17-vuotiaita.

Esitutkintaa on jatkettu tiiviisti pääsiäispyhien ajan, miehet pidätettiin eilen ja heitä on kuulusteltu intensiivisesti. Tutkinnassa on saatu näyttöä epäillyistä kahdesta tuhotyöstä, kahdesta törkeästä vahingonteosta ja yli 20:stä vahingonteosta. Tuhotöiden osalta tutkinnassa ovat talvisäilytyksessä olleen purjeveneen ja tuulimyllytyömaalla olleen kuljetusyhdistelmän polttamiset. Törkeiden vahingontekojen osalta kyseessä ovat Joutsenossa sijaitsevan jätekatos-/pyörävaraston polttaminen ja Mustolan koulun ulkorakennuksen polttamiset. Vahingonteot pitävät sisällään erilaisia tihutöitä. (Roska-astioiden polttaminen, Myllysaaren uimakopin ja Mustolan koulun varaston polttaminen, kahden lehdenjakajan polkupyörän polttaminen, eri puolella Lappeenrantaa sijaitsevien rakennusten ikkunoiden-, autojen renkaiden-, autojen valojen rikkomiset sekä myymälän seinän vahingoittaminen.)

Alkoholilla oli osuutta asiaan. Yksi epäillyistä vapautettiin eilen ja loput kolme vapautettiin tänään.

Esitutkintaa jatketaan edelleen.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.