Kaksi vuotta sitten talousrikoksista poissaolevana vangittu 48-vuotias mies on saatu kiinni Afrikasta Sierra Leonesta. Mies otettiin kiinni kaksi viikkoa sitten ja luovutettiin viikonlopun aikana Suomeen.

Miehen jäljittämisessä ja kiinniotossa tehtiin yhteistyötä mm. Keskusrikospoliisin ja Interpolin lisäksi poliisin ja rajavartiolaitoksen kanssa yhdessä Afrikkaan sijoittaman yhdyshenkilön kanssa. Miehen pakomatka onnistuttiin jäljittämään Sierra Leoneen, jonka pääkaupungista Freetownista hänet otettiin lopulta kiinni.

Epäillyt talousrikokset käsittävät kaksi kokonaisuutta. Ensimmäisestä mies on jo syytteessä Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa, mutta miestä ei ole aiemmin tavoitettu oikeudenkäyntiin. Jälkimmäinen kokonaisuus on vielä esitutkinnassa, jota mies on niin ikään tähän saakka pakoillut. Etelä-Pohjanmaan poliisilaitos jatkaa asian tutkintaa. Juttu siirtynee syyteharkintaan ennen kesää.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.