Meripelastuskeskus Turku vastaanotti 30.3.2013 noin puoli yhdeksän aikaan illalla kaksi ilmoitusta mahdollisesta hätäraketista Ahvenanmaan Saltvikista. Havainnot tehtiin Kvarnbon alueelta ja ilmoitusten perusteella etelän suuntaan, jossa Lumparn on lähin isompi vesialue.

Kuvausten perusteella kyseessä oli hyvin todennäköisesti aito kirkkaanpunainen laskuvarjolla varustettu hätäraketti, joten paikalle hälytettiin meripelastushelikopteri Turusta ja partio Ahvenanmaan merivartioasemalta sekä paikallinen poliisipartio.

Helikopteri pystyi, hyvän näkyvyyden vallitessa tehokkaasti etsimään vahvan jään peitossa olevat vesialueet ja partioiden haastateltua ilmoittajat uudestaan paikan päällä selvisi, että kyseinen hätäraketti oli todennäköisesti ammuttu ilkivaltaisesti maa-alueelta.

Länsi-Suomen merivartiosto muistuttaa, että perätön vaarailmoitus on lainvastainen teko ja kuluttaa resursseja, joita voisi muutoin kohdentaa sinne missä tarve on todellinen.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.