Evankelis-luterilaisesta kirkosta eroaminen on kasvanut ensimmäisen vuosineljänneksen aikana yli 20 % verrattuna vuoden 2012 vastaavaan aikaan. Vuonna 2013 on valtionkirkosta eronnut maaliskuun loppuun mennessä reilut 8000 kirkon jäsentä. Vuonna 2012 eroajia oli alkuvuonna noin 6500. Vuoden 2011 luvut eivät ole vertailukelpoisia, koska silloin kirkosta eroamista lisäsi Älä alistu -kohukampanja ( http://www.nuotta.com/kampanja ). Älä alistu -kampanja aiheutti noin 4000 ylimääräistä kirkosta eroamista. Kirkosta eroamistilastoja löytyy osoitteesta http://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/ .

Palautteiden perusteella arkkipiispa Mäkisen hapuilu tasa-arvoisen avioliittolain hyväksyttävyydestä on lisännyt kirkosta eroamisia sekä konservatiivien että liberaalien joukoissa. Saarnaaja Pirkko Jalovaara aiheutti manaaja-puheillaan kohun, joka johti noin 800 ylimääräiseen kirkosta eroamiseen.

– Vaikka alkuvuoden valtionkirkon ympärillä velloneet kohut eivät ole olleet mitään verrattuna homoiltaan, ovat ne vaikuttaneet merkittävästi kirkosta eroamiseen. Näyttää tapahtuvan niin, että valtionkirkko kulkee kohusta kohuun. Valtionkirkolle julkisuus tietää aina kasvavaa kirkosta eroamista, toteaa eroakirkosta.fi -palvelun tiedottaja Petri Karisma.

Suomen valtion tulisi siirtyä kohti tunnustuksettomuutta. Tunnustukseton valtio kohtelee kaikkia uskontoja ja vakaumuksia yhdenvertaisesti. Tunnustukseton valtio ei ota kantaa minkään uskonnon tai vakaumuksen puolesta tai sitä vastaan. Valtio on neutraali suhteessa uskontoihin ja vakaumuksiin. Uskonto ja vakaumus ovat yksityisasioita. Henkilölle ei saa asettaa pakkoa ilmaista uskontoaan tai vakaumustaan. Tunnustukseton valtio turvaa jokaisen perus- ja ihmisoikeudet, jotka nojaavat perustuslakiin ja kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.