Kolmen suomalaisen henkilön epäillään syyllistyneen rattijuopumuksiin Niiralan rajatarkastusasemalla. Kaikissa tapauksissa henkilöt kuljetettiin Kiteen terveyskeskukseen kokeiden ottamista varten, joten varmuus epäilyksiin saadaan vasta kokeiden tulosten valmistuttua.

Lauantaina 30.3.2013 otettiin kiinni suomalainen nainen, joka puhalsi seulonta-alkometriin lukeman 0.32 milligrammaa alkoholia litrassa hengitysilmaa. Henkilö oli tulossa Venäjältä.

Maanantaina 1.4.2013 tavattiin saapuvassa liikenteessä suomalainen mies, jonka seulonta-alkometritulos puhallettaessa oli 0.42 milligrammaa alkoholia litrassa hengitysilmaa. Samana päivänä otettiin kiinni myös tulevassa liikenteessä suomalainen mies, jonka epäillään kuljettaneen autoa huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Miehelle tehty huumeseulontatesti antoi positiivisen tuloksen usealle huumausaineelle. Miehen autosta löytyi myös piippu, jota epäillään käytetyn huumausaineen polttamiseen. Mies on alustavassa puhuttelussa myöntänyt käyttävänsä huumausaineita.

Pohjois-Karjalan rajavartiosto suorittaa tapausten esitutkinnan saatuaan tehtyjen kokeiden tulokset.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.