Tasavallan presidentti Sauli Niinistö lähtee puolisonsa Jenni Haukion kanssa valtiovierailulle Tanskaan 4.-5. huhtikuuta. Vierailun aikana käydään keskusteluja Suomen ja Tanskan kahdenvälisistä suhteista ja talouselämän yhteistyömahdollisuuksista erityisesti ympäristöteknologian alalla. Lisäksi keskusteluissa ovat esillä mm. pohjoismainen yhteistyö, ajankohtaiset EU-asiat sekä arktiset kysymykset.

Valtiovierailu alkaa torstaina 4. huhtikuuta virallisilla vastaanottoseremonioilla Kastrupin lentokentällä, jossa ovat vastassa kuningatar Margareeta II ja prinssi Henrik. Seremoniat jatkuvat Fredensborgin linnassa. Iltapäivällä ohjelmassa on Tanskan elinkeinoelämän järjestön Dansk Industrin järjestämä korkean tason keskustelutilaisuus, johon osallistuu myös suomalainen yritysjohtajien valtuuskunta. Tämän jälkeen ohjelmassa on yritysvierailuja cleantech-alan yrityksiin. Päivän päättää kuningattaren ja prinssipuolison tarjoama juhlapäivällinen Fredensborgin linnassa.

Toisena vierailupäivä 5. huhtikuuta on ohjelmassa keskustelut Tanskan poliittisten johtajien kanssa. Presidentti Niinistö tapaa ensin parlamentin puhemiehen Mogens Lykketoftin ja käy tämän jälkeen keskustelut pääministeri Helle Thorning-Schmidtin kanssa. Suomen valtuuskunnassa on mukana ulkoministeri Erkki Tuomioja. Iltapäivällä ohjelmassa on Kööpenhaminan satamaristeily, jonka aikana tutustutaan kaupungin ympäristöratkaisuihin. Vierailun päättää presidenttiparin tarjoama päivällinen vierailun isäntien kunniaksi.

Tasavallan presidentin puolison Jenni Haukion erillisohjelma Kööpenhaminassa painottuu kulttuuriin ja designiin. Hän tutustuu mm. design-museoon, jossa hän avaa Kaj Frank –näyttelyn sekä Ordrupgaardin museoon, jossa on esillä suomalaisen valokuvataiteilijan Nelli Palomäen näyttely. Ohjelmassa on myös tutustuminen Holmenin alueeseen yhdessä kruununprinsessa Maryn kanssa sekä vierailu perinteikkäässä Royal Copenhagenin posliinimyymälässä.

Presidentti Niinistö puolisoineen matkustaa Tanskasta suoraan Kiinaan, jonne he tekevät virallisen vierailun 6.-10. huhtikuuta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.