Ulkoministeri Erkki Tuomioja ja kehitysministeri Heidi Hautala vierailevat Afrikan sarven alueella. Matkalle osallistuu myös ulkoministerin erityisedustaja Pekka Haavisto. Strategisesti tärkeän Afrikan sarven vaikea poliittinen ja turvallisuustilanne sekä avuntarve edellyttävät kansainväliseltä yhteisöltä aktiivista otetta.

Ministerivierailun tarkoituksena onkin saada ensikäden tietoa, joka tukee Suomen panosta ja kehitysyhteistyötä alueen suuntaan. Hallitusohjelman ja kehityspoliittisen toimenpideohjelman mukaan Suomen tulee kiinnittää huomiota hauraiden valtioiden tukemiseen.

Ministerit vierailivat 2. huhtikuuta Etelä-Sudanin pääkaupungissa Jubassa ja tapasivat ulkoministeri Nhial Deng Nhialin ja vesiministeri Paul Mayom Akecin. Kyseessä on ensimmäinen ministeritason vierailu Suomesta Etelä-Sudaniin. Keskusteluissa oli esillä maan tilanne ja kehitys sekä kahdenvälinen yhteistyö, erityisesti vesialalla.

Etelä-Sudanista ministerit jatkavat Djiboutiin, jossa he tapaavat 2.-3. huhtikuuta Djiboutin hallituksen edustajia sekä Afrikan sarven yhteistyöjärjestön IGAD:in pääsihteerin, suurlähettiläs Mahboub M. Maalimin. Esillä on alueellinen yhteistyö ja sen edistäminen sekä IGAD:in ja Suomen yhteistyöhankkeet. Afrikan sarven kiertomatka päättyy 3. huhtikuuta Djiboutiin.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.