Ulkoministeri Erkki Tuomioja ja kehitysministeri Heidi Hautala vierailevat Afrikan sarven alueella. Matkalle osallistuu ulkoministerin erityisedustaja Pekka Haavisto.

Strategisesti tärkeän Afrikan sarven vaikea poliittinen ja turvallisuustilanne sekä avuntarve edellyttävät kansainväliseltä yhteisöltä aktiivista otetta. Ministerivierailun tarkoituksena onkin saada ensikäden tietoa, joka tukee Suomen panosta ja kehitysyhteistyötä alueen suuntaan. Hallitusohjelman ja kehityspoliittisen toimenpideohjelman mukaan Suomen tulee kiinnittää huomiota hauraiden valtioiden tukemiseen.

Etiopia on Suomen pitkäaikainen kehitysyhteistyön kumppanimaa. Ministerit tapasivat 1. huhtikuuta Addis Abebassa Etiopian pääministeri Hailemariam Desalegnen sekä ulkoministeri Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesuksen. Keskusteluissa kuultiin Afrikan unionin puheenjohtajana parhaillaan toimivan Etiopian näkemyksiä sekä käsiteltiin kahdenvälisiä suhteita ja kehitysyhteistyötä. Ministerit tapasivat myös Etiopiassa toimivien kansalaisjärjestöjen edustajia.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.