Nuorten ja iäkkäiden ystävyys voi alkaa kauppareissulla. Pirkanmaan Osuuskauppa on avannut tänään ensimmäisenä Pirkanmaalla kaupan satamakonttiin. Tampereen Osmonmäen Sale-myymälä siirtyi kuudeksi viikoksi 12-metriseen teräskonttiin varsinaisen liiketilan remontin ajaksi.

–       Osmonmäen Sale-myymälä on tärkeä lähipalvelu erityisesti alueen iäkkäille. Jotta alueella asuvien arki ei hankaloituisi myymälän remontin aikana, halusimme tuoda tutut kauppapalvelut asukkaille kontissa, sanoo Pirkanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Timo Mäki-Ullakko.

Osmonmäen alueella asuu runsaasti eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä. Vapaaehtoisen vanhustyön keskus Mummon Kammari ja Pirkanmaan Osuuskauppa haluavat lähentää alueen nuoria ja iäkkäitä pienellä tempauksella myymäläkontin avaamisen yhteydessä.

–       Tavoitteena on myös tutustuttaa asukkaita toisiinsa. Ehkä näinkin voi löytyä alueen nuoria vanhuksille ulkoilu- ja kauppaseuraksi, sanoo toiminnanjohtaja Maarit Tammisto Mummon Kammarista.

Kontin avajaisissa puhunut Tampereen kaupungin ikäihmisten palveluista vastaava apulaispormestari Mikko Aaltonen korostaa peruspalveluiden turvaamisen tärkeyttä lähellä asukkaiden arkea.

–       On hienoa, että kauppapalveluita on saatavilla myös kiinteistön remontin aikana. Kaupalliset lähipalvelut ovat tärkeitä alueen asukkaille. Palvelut pitävät osaltaan yllä alueen elinvoimaa ja virkeyttä. Konttimyymälä on hyvä, uudenlainen tapa tarjota palveluita poikkeuksellisessa tilanteessa.

Kauppa-autonkin mieleen tuovan kontin sijainnin sekä uutiset voi käydä tarkistamassa paikkatietoon perustuvassasosiaalisen verkostoitumisen verkkopalvelussa Foursquaressa.

Sale-kontin valikoimaan kuuluu noin 400 tuotetta. Osmonmäen Sale-myymälän remontin aikana asiakkailta kerätään ehdotuksia uudistettavan myymälän tuotevalikoimasta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.