Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb Kuvaaja: Janne Suhonen/valtioneuvoston kanslia

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb tekee Team Finland -matkan yritysten viennin ja kansainvälistymisen edistämiseksi Kiinaan 10. – 12. huhtikuuta.

Matkalla vieraillaan Shanghaissa, Jiangsun maakunnassa ja Chengdussa. Shanghain ympäristössä toimii lähes 200 ja Jiangsun maakunnassa nelisenkymmentä suomalaisyritystä. Voimakkaasti kasvava Chengdu on kiinnostava markkina-alue erityisesti tietoteknologia-alalle. Yritysdelegaatioon kuuluu 31 yritystä, jotka toimivat cleantech-, telekommunikaatio-, informaatioteknologia-, laivanrakennus-, rahoitus-, kaupunkisuunnittelu-, turismi- ja hyvinvointialoilla. Valtuuskunnan on koonnut Finpro.

Kiina on Suomen suurin kauppakumppani Aasiassa. Kauppavaihtomme arvo oli 7,2 miljardia euroa vuonna 2012. Matkan tavoitteena on edistää suomalaisyritysten liiketoimintamahdollisuuksia ja vahvistaa käsitystä Suomesta korkean ja puhtaan teknologian maana.

Shanghaissa vieraillessaan ministeri Stubb tapaa paikallisviranomaisia, osallistuu yritysfoorumiin ja luennoi Fudanin yliopistolla. Jiangsussa Stubb osallistuu Koneen hissitehtaan avajaisiin. Chengdun ohjelmaan kuuluu vierailu Hi-Tech Zone-yrityspuistossa, yritysfoorumi ja tapaamisia kaupungin viranomaisten kanssa.

Ennen Shanghain, Jiangsun ja Chengdun matkaa ministeri Stubb osallistuu tasavallan presidentti Sauli Niinistön viralliseen Kiinan-vierailuun Pekingissä 8. – 9. huhtikuuta.

Matkalle osallistuvat: ABB Oy, AFT – Aikawa Fiber Technologies Oy, Caprice Ltd, Capricode Oy, DigiEcoCity Ltd, Enoro Oy, FIAC Invest Ltd, Finnish Innovative Architecture and Consulting Ltd, Finnair Plc / Finnair Cargo Oy, Finnish Tourist Board, FluidHouse Ltd, GreenStream Network Oyj, Oy Hacklin Ltd, Honkarakenne Oyj, Jyväskylä Regional Development Co. Jykes Ltd, Oy Lunawood Ltd, Machine Technology Center Turku Ltd, MPS China Management Consulting, Neste Oil Corporation, Nokia Siemens Networks, Normet Trading Ltd, Pohjola Bank Plc, Raute (Shanghai) Machinery Co. Ltd, Runtech Systems Oy, Santa’s Hotels, Takoma Oyj, TWS Shipping Line Ltd Oy, Shipbuilding, Vacon Plc, Vahterus Oy ja Valkee Oy.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.