Huhtikuussa kotiin tuleva esitäytetty veroilmoitus täytyy tarkistaa. Veroilmoituksen tietojen korjaaminen ja täydentäminen onnistuvat helpoiten verkossa. 

Veroilmoitusta pääsee täydentämään Veroilmoitus verkossa -palvelussa vero.fi/veroilmoitus. Palvelu on auki keskiviikosta 3.4.2013 klo 12.00 lähtien. Se sulkeutuu joko 7.5. tai 14.5. oman, veroilmoituslomakkeen etusivulle merkityn palautuspäivämäärän mukaan.

Esitäytetyt veroilmoitukset ovat perillä viimeistään huhtikuun lopulla. Matkakulut ovat ensimmäistä kertaa esitäytettynä veroilmoituksella, jos asiakas on ilmoittanut ne vuoden 2012 verokortille. Veroilmoitus on hyvä tarkistaa ja muutokset tehdä tarvittaessa mahdollisimman pian. Veroilmoitusta ei tarvitse palauttaa, jos siinä ei ole mitään korjattavaa.

Esitäytetty veroilmoitus lähetetään yli viidelle miljoonalle veronmaksajalle. Sen korjaa ja palauttaa vuosittain noin 1,5 miljoonaa asiakasta.

Veroilmoitus kannattaa täydentää verkossa

Veroilmoitus verkossa -palvelussa voi korjata ja täydentää veroilmoituksen tietoja. Virheiden mahdollisuus vähenee, sillä palvelu ohjaa ilmoittamisessa. Paperista veroilmoitusta tai liitelomakkeita ei tarvitse palauttaa lainkaan, kun tiedot ilmoittaa verkossa.

Verkkopalvelussa ilmoittaminen on turvallista ja helppoa. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, jonka jälkeen annetaan tarvittavat tiedot ja lähetetään ilmoitus. Onnistuneesta lähetyksestä tulee kuittaus. Tiedot voi lähettää uudelleen, jos palautettuun ilmoitukseen tuli virhe.

Veroilmoituksen mukana ei lähetetä kuitteja, tositteita tai alkuperäisiä asiakirjoja, vaikka ilmoittamisen tekisi paperilla. Paperilomakkeilla annetut veroilmoitustiedot muutetaan sähköiseen muotoon, joten ilmoitukset ovat verotoimistossa jatkossa ainoastaan sähköisenä.

Apua ja lisätietoja jonottamatta verkosta

Veroilmoituksen mukana lähetetään tiivistetty täyttöopas. Yksityiskohtaiset täyttöohjeet ja liitelomakkeet ovat osoitteessa vero.fi/lomakkeet/veroilmoitus.

Vero.fi -sivuille on koottu paljon veroilmoituksiin liittyvää asiaa. Sieltä löytyvät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin sekä demo, jonka avulla Veroilmoitus verkossa -palvelun käyttöä voi kokeilla etukäteen. Verohallinnon Verotiimi neuvoo 3.4. alkaen veroilmoitusta koskevissa yleisissä kysymyksissä Suomi24 -palvelukanavalla ”Kysy veroilmoituksesta”. Puhelimitse asiakastuki auttaa veroilmoitukseen liittyvissä asioissa arkisin klo 9–16.15 numerossa 020 697 002.

Veronpalautukset maksetaan joulukuussa

Jos asiakas tekee esitäytettyyn veroilmoitukseen korjauksia, uusi verotuspäätös ja tilisiirtolomakkeet tulevat postitse elo-lokakuussa. Huhtikuussa esitäytetyn veroilmoituksen mukana saapuva verotuspäätös ja tilisiirtolomakkeet ovat lopullisia, jos veroilmoituksessa ei ole korjattavaa.  Tilisiirtolomakkeet kannattaa pitää tallessa maksamista varten. Jäännösveron maksupäivät ovat joulu- ja helmikuussa. Veronpalautukset tulevat tilille aiempien vuosien tapaan joulukuun alkupuolella.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.