Oikeusasiamies Petri Jääskeläinen on 27.3.2013 luovuttanut oikeustieteen lisensiaatti Jacob Södermanille hopeisen oikeusasiamiesveistoksen.

Söderman on eduskunnan oikeusasiamiehenä, ensimmäisenä Euroopan oikeusasiamiehenä ja lukuisissa muissa luottamustehtävissään lähes puolen vuosisadan aikana työskennellyt edistääkseen laillisuuden sekä perus- ja ihmisoikeuksien kunnioittamista, todetaan veistoksen luovutuskirjassa. Hänen toiminnallaan on ollut erityisen suuri merkitys haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten suojelussa, hyvän hallinnon edistämisessä sekä perus- ja ilmisoikeusrakenteiden kehittämisessä. Hänen taitava ja rohkea toimintansa on saanut tunnustusta ja arvostusta sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Vuonna 2009 oikeusasiamiesinstituution 90-vuotisjuhlan kunniaksi kuvanveistäjä Hannu Sireniltä tilattiin oikeusasiamiesveistos. Eduskunnan oikeusasiamies voi myöntää veistoksen suomalaiselle tai ulkomaiselle henkilölle, viranomaiselle tai yhteisölle, joka on ansiokkaasti edistänyt laillisuuden ja perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista. Veistosta on valmistettu hopeisena ja pronssisena. Hopeinen veistos on tarkoitettu huomionosoitukseksi poikkeuksellisen arvokkaasta toiminnasta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.