Presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio saivat juhlavan vastaanoton, kun he saapuivat Kööpenhaminaan Kastrupin lentokentälle.

Presidenttiparia vastassa olivat kuningatar Margareeta II ja prinssi Henrik sekä kruununprinssi Frederik, kruununprinsessa Mary, prinssi Joachim ja prinsessaMarie.

Kuningatar Margareeta oli pukeutunut pitkään valkoiseen takkiin, Jenni Haukio lohenpunaiseen jakkupukuun sekä kevyeeseen hiuskoristeeseen.

Seremoniat jatkuvat Fredensborgin barokkilinnassa.

Iltapäivällä ohjelmassa on Tanskan elinkeinoelämän järjestön Dansk Industrin järjestämä keskustelutilaisuus, johon osallistuu myös suomalainen yritysjohtajien valtuuskunta.

Kaksipäiväisen vierailun aikana Niinistön on tarkoitus käydä tanskalaisisäntien kanssa keskusteluita maiden kahdenvälisistä suhteista. Asialistalla ovat myös talouselämän yhteistyömahdollisuudet erityisesti ympäristöteknologiassa.

Jenni Haukion vierailuohjelma on kulttuuripainotteisempi. Hän käy muun muassa Designmuseossa, jossa hän avaa Kaj Frank -näyttelyn. Ordrupgaardin museossa hän tutustuu suomalaisen valokuvataiteilijan Nelli Palomäen näyttelyyn.

Niinistö ja Haukio matkustavat Tanskasta suoraan Kiinaan.

Lue vierailun virallinen ohjelma täältä:

http://kongehuset.dk/english/Menu/news/programme-for-state-visit-from-finland

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.