Kuvituskuvaa: Hevosia laitumella Espoon Nurmijärvellä vuonna 2011. Kuvan hevoset eivät sairasta hevosherpestä. Kuvaaja: Kerttu Vali / Victoria Media

Virossa on todettu hevosten herpesvirustartuntoja ja Suomessa niistä on myös epäilys Hevosopistolla, jota selvitetään parhaillaan. Varotoimena viikonlopun kilpailut on peruttu ja Hevosopiston hevosten liikkumista rajoitetaan. Ohessa alla koostettuna tietoa tilanteessa. Päivitämme lisätietoa, kun sitä saadaan. Tilanteesta johtuen Suomen Hippoksen Ponioripäivät siirretään myöhempään ajankohtaan.

Suomen Ratsujalostusliiton kaikki nuorten hevosten Kyvyt esiin -tilaisuudet 2013 perutaan. Suomen Ratsastajainliitto seuraa tilannetta, neuvottelee viranomaisten kanssa ja ryhtyy tarvittaessa toimenpiteisiin.

Virossa ratsastuskilpailut peruttu 26.4. asti

Virossa on todettu herpesvirusta, minkä takia maan ratsastuskilpailut on peruttu 26. huhtikuuta asti.

Hevosopisto rajoittaa hevostensa liikkumista virusepäilyn johdosta – Viikonlopun koulukisat perutaan

Hevosopiston 2-tallissa on perjantaina aamupäivällä todettu kuumetta muutamalla varsalla. Sairauden syystä ei ole varmuutta. 5-tallissa epäillystä hermostollisesta herpestartunnasta ei ole vielä saatu laboratoriotuloksia. Molemmat tallit on eristetty, eivätkä niissä asuvat hevoset liiku muiden hevosten joukossa. Muissa Hevosopiston talleissa ei ole sairastuneita hevosia.

Varotoimena Hevosopiston hevoset jäävät pois Tampereen Hevosmessuilta. Kansainvälisen viikon 8.-12.4. ohjelma säilyy ennallaan, mutta klinikoihin ei oteta ulkopuolisia hevosia. Myös Hevosopiston ravitallin hevoset jäävät tänä viikonloppuna kotiin.

Varmuuden vuoksi viikonlopun kouluratsastuskilpailua ei järjestetä. Mahdollisesta uudesta ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

Hevosopisto tiedottaa tilanteesta tarpeen mukaan nettisivuillaan osoitteessa www.hevosopisto.fi . Seuraa sivuja!

Ponioripäivät siirretään toukokuulle

Suomn Hippoksen Ponioripäivät on jouduttu siirtämään tautitilanteen vuoksi. Ponioripäivät järjestetään 17.-19. toukokuuta Ypäjän Hevosopistolla.

http://www.hippos.fi/index.phtml?s=539&915_m=5315

Lisätietoa herpesviruksesta Eviran sivuilta

Eviran sivuilta löytyy tarkemaa tietoa herpesviruksista:

http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/elainten_terveys_ja_elaintaudit/elaintaudit/hevoset/hevosen+herpesvirus+ehv+1+ja+ehv+4/

Kyvyt esiin tilaisuudet 2013 peruttu

Vallitsevan tautitilanteen takia Ratsujalostusliitto on päättänyt perua kaikki tämän vuoden Kyvyt Esiin -tapahtumat.

http://www.ratsujalostusliitto.fi/?x103997=324229

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.