HSL kannustaa ottamaan kevätlomaa autoilusta ja tarjoaa autoilijoille kahden viikon kyydit maksutta. Kampanjalla pyritään houkuttelemaan uusia matkustajia joukkoliikenteen käyttäjiksi. Mitä suurempi osa matkoista tehdään joukkoliikenteellä, sitä ruuhkattomampaa, sujuvampaa ja turvallisempaa liikenne kaikkiaan on.

Kampanjan aikana 8.4.–12.5. autoilijat voivat tilata netistä matkakortin maksutta. Postitse toimitettavaan korttiin on ladattu 14 päivän kausilippu. Edun arvo on 55,10–77,50 euroa. Sitä tarjotaan uusille asiakkaille eli sellaisille HSL-alueen asukkaille, joilla ei ole ennestään HSL:n henkilökohtaista matkakorttia tai jotka eivät ole käyttäneet korttiaan kolmeen vuoteen.

”HSL:llä on nyt noin 800 000 aktiivista matkakorttiasiakasta. Kampanjan tavoitteena on kasvattaa matkakorttiasiakkaiden määrää useilla tuhansilla ja saada uudet asiakkaat myös jatkossa käyttämään säännöllisesti matkakorttia joukkoliikenteessä. Matkakortilla matkustaminen tulee selkeästi edullisemmaksi kuin kertalipulla”, toteaa HSL:n viestintäjohtaja Mari Flink.

Kampanja on osa HSL:n uusasiakashankintaprojektia, joka on mukana kokeiluhankkeena ympäristöministeriön Kestävän kulutuksen ja tuotannon KULTU-ohjelmassa. HSL:n projektissa luodaan uusiasiakashankintaan uudenlaisia toimintamalleja, joilla pyritään vaikuttamaan ihmisten kulkutapavalintoihin. Lisäämällä joukkoliikenteen käyttöä vähennetään yksityisautoilun aiheuttamia haitallisia ympäristövaikutuksia, kuten päästöjä, ruuhkia ja melua.

Uusasiakashankinnassa etu suunnataan uusille asiakkaille. Kausilippua käyttävät kanta-asiakkaat matkustavat koko ajan alennettuun hintaan, sillä kuntien subventio kattaa keskimäärin 50 prosenttia HSL-lipun hinnasta.

”Lisäksi olemme aloittaneet kanta-asiakkaille tarkoitetun asiakasohjelman kehittämisen. Se on tarkoitus lanseerata vuonna 2015 ennen Kehärata- ja Länsimetrohankkeiden valmistumista”, kertoo Mari Flink.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.