Yhteensä 92 taksinkuljettajaa valvottiin Helsinki-Vantaan lentoaseman tarkastusiskussa 22.3. Tarkastus toteutettiin Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen, poliisin ja Vantaan taksitarkastajien yhteistyönä.

Tarkastetuista autoista 56 oli muun kuin omistajan kuljettama. Työsuojelutarkastaja valvoi näiden työsuhteessa olevien kuljettajien ajopäiväkirjan olemassaoloa ja käyttöä.

Noin neljänneksessä tarkastetuista takseista havaittiin puutteita ajopäiväkirjan käytön osalta. Poliisi kirjoitti rangaistusvaatimuksen osalle niistä kuljettajista, joilla havaittiin puutteita ajopäiväkirjan käytössä.

Työsuojelun vastuualue lähettää tarkastuskertomuksella toimintaohjeet ajopäiväkirjan käytöstä ja tietojen säilyttämisestä 25 työnantajalle. Yleisin puute oli. että ajopäiväkirjaa ei ollut ollenkaan tai sitä ei ollut täytetty reaaliaikaisesti.

Työsuojelun vastuualueen, poliisi ja Vantaan taksitarkastajat tekivät vastaavanlaisen tarkastusiskun lentoasemalle toukokuussa 2012. Silloin tarkastettiin 45 kuljettajan ajopäiväkirjat

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.